Każda okoliczność, która skłania Cię do zaprzestania świadczenia usługi Zoho CRM lub usunięcia nieużywanego konta, możesz usunąć konto CRM. Podobnie, jeśli pracownik nie korzysta już z konta org CRM, możesz je dezaktywować lub usunąć.
Punkty do zapamiętania przed usunięciem konta CRM
Przed podjęciem decyzji o usunięciu konta należy pamiętać o następujących kwestiach:
- Możesz natychmiast usunąć pojedynczego użytkownika lub konto osobiste, pod warunkiem, że jest ono subskrybowane w wersji Free.
- Jeśli subskrybujesz wersję płatną, musisz najpierw przejść na wersję bezpłatną lub anulować subskrypcję.
- Jeśli konto ma wielu aktywnych użytkowników, przed usunięciem konta należy dezaktywować wszystkich użytkowników.
- Tydzień (7 dni) po dezaktywacji ostatniego aktywnego użytkownika konta lub anulowaniu subskrypcji (przejście z wersji płatnej) na stronie Dane firmy będzie dostępny link Usuń konto CRM.
- W razie potrzeby możesz wykonać kopię zapasową wszystkich danych z Twojego konta i załączników.
Aby usunąć swoje konto
- Wybierz kolejno Konfiguracja > Ogólne > Szczegóły firmy.
- Kliknij łącze Usuń konto CRM.
3. Przeczytaj komunikat ostrzegawczy i potwierdź działanie.
Zostaniesz wylogowany ze swojego konta, a wygenerowany przez system e-mail dotyczący zamknięcia konta zostanie wysłany do Ciebie.

Notatka
- Usunięcie konta Zoho CRM nie blokuje dostępu do wszystkich innych usług Zoho. Po zamknięciu konta Zoho CRM możesz bez problemu kontynuować dostęp do innych usług Zoho, korzystając z tego samego adresu e-mail.