Użytkownik CRM już nie pracuje, ale chcę móc widzieć dalej jego maile w CRM

Użytkownik CRM już nie pracuje, ale chcę móc widzieć dalej jego maile w CRM

Użytkownik CRM już nie pracuje, ale chcę móc widzieć dalej jego maile w CRM.

Aby była możliwość zachowania historii mailowej byłego pracownika należy dokonać kilku kroków:
  1. Ustawić widoczność maili w CRM poprzez Ogólne- > Ustawienia poczty e-mail. 
  2. Sprawdzić widoczność maili w ustawieniach w Użytkownicy i kontrola -> Kontrola bezpieczeństwa -> Użytkownicy Dodatku Zoho Mail. Najlepsze jest ustawienie "Typ konta: Udostępnianie Pełne". Jeśli Typ Konta jest Private to wiadomości nie będą widoczne w CRM dla innych użytkowników. Uwaga: użytkownik pojawi się na liście tylko wtedy gdy skonfigurowano połączenie konta pocztowego z CRM.
  3. Następnie zrobić backup maili w ustawieniach w Użytkownicy i kontrola -> Kontrola bezpieczeństwa -> Użytkownicy Dodatku Zoho Mail. Backup dokonujemy na dezaktywowanym użytkowniku.
  4. Ważne jest sprawdzenie uprawnień  użytkowników, czy użytkownik w danej roli ma ustawione uprawnienia do wglądu rekordów innego użytkownika. Może to przesłaniać widoczność maili dla innych użytkowników.