Funkcja Export & Delete spowoduje trwałe i nieodwołalne usunięcie danych z portalu zbierania elektronicznych materiałów dowodowych. Ta akcja usunie nawet wiadomości, które są wstrzymane lub których okres przechowywania jeszcze nie wygasł, dlatego z tej opcji należy korzystać ostrożnie. Zdecydowanie zalecamy jednak utrzymywanie odpowiednich reguł przechowywania, które odpowiadają długoterminowym potrzebom Twojej organizacji, ponieważ nowe wiadomości wciąż napływają do archiwum.