Tak, można usunąć rolę po przeniesieniu użytkowników do innej roli.
Aby usunąć i przenieść użytkowników:
Przejdź do Setup > Users and Control > Security Control > Roles.
Otwórz rolę i kliknij Usuń.
Wybierz nową rolę, do której chcesz przenieść użytkowników.
Jeśli chcesz przenieść wszystkich użytkowników zbiorczo, możesz usunąć rolę, aby przenieść użytkowników do innej.